Tala är guld, appar är silver

By 2 februari, 2021februari 3rd, 2021Smarta Inlägg

Tala är guld, appar är silver

Släcka lampan…ta fram mobilen. Kontrollera övervakningskameran…ta fram mobilen. Lägga till något på inköpslistan…ta fram mobilen. STOPP! Du behöver inte bära runt på mobilen för att sköta ditt smarta hem.

Idag har man med sig mobilen vart man än går, vilket har blivit en självklarhet då mobilen används till så mycket mer än bara att som telefon. Du betalar med den, lyssnar på musik eller låter gpsen guida dig till din destination.

Men när man väl är hemma måste man då ha med sig mobilen i fickan, i morgonrocken eller vad man nu har på sig för stunden?

Nej, inte om du har ett smart hem med röststyrning. Efter att själv levt i ett röststyrt hem de senaste tre åren så kan jag säga att det där med att bläddra bland appar för att sköta hemmet känns väldigt avlägset och rent ut sagt osmart. Vill jag lägga till något på inköpslistan så säger jag bara det. Vill jag se på nyheterna så säger jag bara det. Vill jag släcka lamporna på övervåningen så säger jag bara det. Svårare än så ska det inte vara.

För är det något man alltid har med sig, oavsett om man såsar runt i morgonrock eller fredagsfracken så är det ju rösten.

Vill du veta mer om hur du röststyr ditt hem? Kontakta oss.