Kontrollera barnens skärmtid?

By 2 februari, 2021Smarta Inlägg

Kontrollera barnens skärmtid?

Många föräldrar anser att deras barn spenderar för mycket tid framför datorn vilket i sig kan leda till en hel del slitningar och onödiga tjaft i vardagen. Hur mycket skärmtid som är “för mycket” råder det delade meningar om och med en sökning på internet finner du lika många svar som frågor.

Om man nu som förälder känner att man vill begränsa skärmtiden för barnen, hur gör man då detta på bästa sätt? 

Ja, du kan ju alltid gå runt och gömma barnens datorer, spelkonsoler och surfplattor men det blir nog svårt att ständigt hitta nya gömmor för barnen. Ett annat sätt är att helt sonika dra ur strömsladden till huset router, vilket tyvärr leder till att ingen kommer åt internet. Kanske inte den bästa lösning om man vill krypa upp i en barnfri soffa med sin partner och titta på en film från Netflix.

Men det finns en mycket smartare lösning på detta problem. Genom att välja en router med familjekontroll kan du välja vilka internetanslutna produkter som skall ha tillgång till internet och mellan vilka tider. Det innebär att du kan ställa in att barnens playstation bara ska ha tillgång till internet mellan t.ex. 15.00 och 20.00.

Inte nog med det. Integrerar ni er router med ert röststyrda smarta hem räcker det med att du säger “pausa internet för barnen” så kopplas internet automatiskt bort från alla de apparater som barnen hanterar.

Låter det krångligt? Kontakta oss så hjälper vi dig.