"Vi gör ditt hem Smart, Säkert och Röststyrt"

Hur är livet i ett smart hem?

Det råder inga tvivel om att de flesta produkter i ett hem är, eller kommer att vara “smarta” i framtiden. Din bil, ditt kylskåp och dörrlås kommer att bli smartare och hantera fler och fler funktioner.

Men att fylla hemmet med en massa smarta produkter, som var för sig hanteras med olika appar, gör inte hemmet till ett smart hem. Snarare tvärtom.

Nordic Smart Homes installerar smarta hem baserat på utvalda produkter kompatibla med Googles ekosystem – Google Home. På så sätt styr du alla smarta produkter via en och samma app, skärmar, alternativt med din röst.

Var smart, kontakta oss innan du påbörjar installation av ert smarta hem.

Bygger nytt eller renoverar?

Vid nybyggnation eller renovering projekterar, installerar och driftsätter Nordic Smart Homes styrning och automatiseringen av tekniken i ert nya hus. Du kan få samma tekniska funktioner som vid en KNX-installation fast till en bråkdel av priset.

Då vi bygger våra installationer på trådlösa protokoll är det även enkelt att uppgradera ett hus som ”bara” ska renoveras. Den trådlösa tekniken gör det enkelt att komplettera funktioner och teknik även efter renovering eller nybyggnation.

Vi samarbetar med byggare, arkitekter, elektriker, VVS-montörer, trädgårdentreprenader för att se till att den slutliga tekniken i hela fastigheten är användarvänlig och lätt tillgänglig.

SMART

Vi gör hela ditt hus smart och kopplar alla smarta produkter till Google Home som blir navet i ditt smarta hem. Du kan då hantera alla funktioner via en och samma app, samt möjliggöra röststyrning av dina smarta produkter. De flesta produkter blir smartare med tiden då de uppdateras med ny mjukvara utan att du behöver göra något.

Några smarta funktioner:
– Reglera barnens skärmtid med rösten (Google Wifi)
– Skapa röstkommandon som styr flera funktioner samtidigt
– Röst- och ansiktsidentifiering för personliga svar (t.ex. kalender)
– Automatisera vissa funktioner beroende på om du är hemma eller ej
– Hitta din mobil eller dina nycklar

Se filmen för mer information om smarta funktioner

SÄKERT

Vi erbjuder produkter som ökar husets säkerhet så som kameror för inomhus- och utomhusbruk, smarta ringklockor med kameror samt brandvarnare. Lampor är också en viktig del i säkerheten och dessa kan automatiseras eller tändas vid rörelser. Det går även att addera kompatibla dörrlås, vattenlarm med mera i ditt smarta hem.

Olika smarta säkerhetsfunktioner:
– Se på husets skärmar och i din mobil vem som ringer på dörren
– Få notifikationer när kamerorna upptäcker rörelse eller en person
– Tvåvägskommunikation via kamerorna och smarta ringklockan
– Hantera alla dina smarta produkter även när du inte är hemma

Se filmen för mer information om säkerhetsfunktionerna

RÖSTSTYRT

Vi gör ert hem röststyrt från alla rum och ytor där du och er familj befinner er.
Genom att göra detta kan du hantera alla husets smarta funktioner med rösten, oavsett var du befinner dig och utan att behöva trycka på knappar, hantera fjärrkontroller eller gå in på en massa appar. Med smarta skärmar kan du även hantera funktionerna via skärmen.

Med rösten kan du t.ex:
– Hantera lampor, musikutrustning, TV:n, robotdammsugaren mm
– Hantera larm/timers, inköpslistor, läsa upp recept och väderinformation
– Sända röstmeddelanden till husets alla rum eller ringa ett specifikt rum
– Visa övervakningskamerans bild på TV eller i dina skärmar
– Fråga hur lång tid det tar att åka till jobbet eller när solen går upp imorgon

Se filmen för mer information om röststyrning

SMARTA ARTIKLAR

Den tekniska utvecklingen inom smarta hem har de senaste året gått så snabbt framåt att den allmänna kunskapen om vad tekniken kan göra och hur man hanterar den på enklaste sätt släpar efter. Här kan du hitta intressant information utifrån ett smart hems olika perspektiv. Hur smart är ditt hem egentligen och går du fortfarande runt och styr husets funktioner med en massa appar på din mobil? Välkommen in i framtiden!

Boka

Vi sätter tillsammans ihop grunden i ditt Smarta Hem och bokar datum för installation

Leverans

Vi kommer hem till dig med dina produkter redo för installation

Installation

Våra utbildade Smart Guides installerar ditt Smarta Hem precis som du önskar

Smart Hem

Ditt hem har nu blivit smart, säkert, röststyrt och redo för framtidens teknik

Support

Vi säkerställer att du får ut så mycket som möjligt av ditt Smarta Hem

Exempel på röststyrning av flera funktioner i ett smart hem

Ett ord, flera händelser

Låt oss förklara. Vill du tända ett antal lampor i hemmet så kan du springa runt och trycka på alla strömbrytare. Vill du se de senaste nyheterna från t.ex. Rapport kan du bege dig till fjärrkontrollen bredvid TV:n. Och vill du brygga en kopp kaffe så gör du det där kaffebryggaren är placerad.

Eller så  säger du bara ”God morgon” och allt detta sker, plus att rullgardinen rullars upp. Science fiction? Nej, vi på Nordic Smart Homes kallar det  smarta hem på riktigt!

Tiden då du alltid behövde gå runt med din bil och trycka på en massa appar är förbi. Från och med nu kan du hantera allt med din röst oavsett vart i hemmet du än befinner dig. Läs gärna artikeln ”Tala är guld, appar är silver”

Home Automation – Magi?

Nordic Smart Homes får teknik att prata med varandra. I och med det kan vi få enskilda tekniska prylar att ta reda på vad som händer med andra tekniska prylar och skapa händelser baserat på det. På så sätt kan vi knyta ihop tekniska funktioner och prylar så de börjar samverka…helt automatiskt.

Här är ett exempel på ”Home Automation” med programmerade aktiviteter som sker automatiskt när du lämnar hemmet:

Ytterdörren och grovéntredörren låses + Vissa lampor i hemmet släcks + Kaffebryggaren och strykjärnet stängs av + Temperaturen på övervåningen sänks 3 grader + Övervakningskameran inomhus aktiveras + Robotdammsugaren gör sin städvända…osv.

Din röst styr…

Det är både enklare och smartare att kunna styra hemmets alla funktioner med rösten än att alltid behöva bära runt på mobilen och klicka på en massa appar.

…hela hemmet

Med en välplanerad placering av dina smarta produkter och en korrekt digital rumsindelning blir hemmets alla funktioner lättillgängliga.