Digitala lås öppnar helt nya dörrar

Alla vet att vi befinner oss i ett teknikskifte där bilar hanteras med mobilen, plånböckerna är digitala och där den fysiska nyckeln, med sitt ursprung från 1700-talet, inte har någon framtid. Men det digitala låset är så mycket mer än bara ett lås. Det öppnar helt nya dörrar in i din digitala vardag!

Säkrare

Låset vi installerar har den högsta säkerhetsnivån baserat på det senaste TLS 1.3 krypteringsprotokollet med 256-bitars krypteringsnyckel. Detta samma säkerhetsnivå som t.ex. banker och militären använder.

Den svagaste länken i ett vanligt lås är den fysiska nyckeln som lätt kan tappas bort eller kopieras. Dina digitala nycklar kan varken försvinna eller kopieras och därför blir ditt lås säkrare med en digital hantering.

Full kontroll

Med en digital hantering har du full kontroll över din dörr. Du kan välja att få notifikationer när någon låser eller låser upp dörren och du ser även vem som gjort detta. Du kanske vill ha koll på när dina barn kommer hem från skolan? Allt som sker med låset lagras även i historiken som du kan se i mobilappen.

Mer praktiskt

En digital nyckel kan du ge till någon utan att fysiskt träffas. Den digitala nyckeln kan vara tidsbegränsad för att endast gälla vissa tider och datum. T.ex. om grannen skall vattna dina blommor när du är bort rest eller om du har städhjälp. Du kan när som helst enkelt radera, justera eller lägga till nycklar. Via appen kan du även låsa och låsa upp dörren även om du befinner dig på andra sidan av jorden.

Fördelar med vårt digitala lås

 • Inga problem med nycklar på “vift”
 • Robust och mycket hög kvalitet på alla komponenter
 • Högsta möjliga säkerhet
 • Ingen yttre åverkan på befintlig dörr eller karm (montering sker på dörrens insida)
 • Enkelt att skapa och dela ut användarkoder via mobilapp
 • Skapa tillfälliga koder som kan schemaläggas (till tex hantverkare eller städning)
 • Öppna/Låsa dörren på distans oavsett var du befinner dig
 • Möjlighet till automatlåsning och automatupplåsning
 • Se i mobilappen om dörren är låst/olåst
 • Inbyggt uppladdningsbart batteri = Låga driftskostnader (upp till 14 månader/laddning)
 • Möjligt att även efter montering använda befintliga fysiska nycklar

OBS! Om du flyttar kan du enkelt ta med dig låset till nästa boende

Mycket mer än ”bara” ett digitalt lås

Utvecklingen går mot att knyta ihop hemmets teknik för att på så sätt kunna automatisera självklara händelser. Självklart skall vissa lampor släckas och kaffebryggaren slås av när du lämnar hemmet. Detta är dels en säkerhetsfråga men även bra för privatekonomin och miljö. Nordic Smart Homes är specialister på just detta!

Marknadens bästa digitala lås

Installerat & klart: från 3 950 kr

Lås + Hub + Adapter: 3 050 kr (ord.pris 4 000 kr)
Uppstartskostnad: 0 kr (ord pris 350 kr)
Montering/Konfigurering: 900 kr (ord. pris 2 000 kr)

Valfritt tillbehör:
Kodpanel: 900 kr (rek.pris 1 000 kr)

Arbete och konfiguration av lås, Wi-Fi hub och mobilapp inkluderat. Pris inkl. moms och konfiguration efter RUT-avdrag.

Intresseanmälan

Här tar vi emot din intresseanmälan. När sista anmälningsdag har passerats skickar vi ut en bokningskalender.  I bokningskalendern kommer du kunna välja den tid som passar dig bäst för installation. Obs! Datum för sista anmälningsdag framgår i det erbjudande som du fått antingen via post eller sociala media.

Den svagaste länken.

Med ditt digitala lås monterat så kommer du inte att använda dina fysiska nycklar längre. Vi tar dock inte bort möjligheten att använda nyckeln till låset, men den fysiska nyckel blir då endast ett extra sätt att hantera dörren på.

Ta bort risken med att någon med en gammal nyckel kan komma in i ditt hem. Om du har haft samma nycklar länge eller inte är den första ägaren av lägenheten så rekommenderar vi dig att passa på att byta låscylindern i ditt lås i samband med att vi monterar ditt digitala lås. En fysisk nyckel är lätt att kopiera och kan lätt försvinna.

Se informationsfilm om låset

Smart och användarvänligt

Med ett digitalt dörrlås installerat har du full kontroll över din ytterdörr och ditt hem. Öppna dörren oavsett vart du än befinner dig, eller skapa tillfälliga och tidsbestämda passerkoder. Perfekt om du behöver släppa in hantverkare, städhjälp eller andra besökare och slippa hanteringen av fysiska nycklar.

En stor fördel med de lås vi på Nordic Smart Homes monterar är att den digitala motorn till låset sätts på insidan av dörren. Det innebär att dörren behåller befintligt handtag, låshus och låscylinder. Ingen yttre åverkan på dörren eller dörrkarmen krävs och det går fortfarande att hantera låset med befintliga nycklar.

Efter montering kan dörren även öppnas med låsets tumvred, mobilen eller en utvändig kodpanel (tillval).

Tedee-låset har den högsta säkerhetsnivån baserat på den senaste TLS 1.3 krypteringsprotokoll med 256-bitars krypteringsnyckel.

Den digitala kompletteringen sker på dörrlåset och ej tillhållarlåset. När tillhållarlåset är låst kommer dörren ej att kunna öppnas med ett digitalt lås (oavsett vilken modell av digitalt lås du väljer). Vi gör inget ingrepp på eventuellt befintligt tillhållarlås. Påverkar detta din försäkring? Se i ditt försäkringsbrev vad som gäller för just dig.

Så här går det till

 1. På denna sida kan du läsa om erbjudandet och göra en intresseanmälan. Intresseanmälan är öppen tom den 30 september
 2. Vartefter att vi får in intresseanmälningar publicerar vi löpande monteringstider där du kan välja den tid som passar dig bäst för montering.
 3. Våra montörer genomför monteringarna enligt bokat monteringsschema. Utöver montering av låset konfigurerar vi även låset till hushållets router samt mobilapp. Vi går även igenom låsets viktigaste funktioner med dig.
 4. Efter genomförda monteringar erbjuder vi även utbildning och support.

Intresseanmälan

Här tar vi emot din intresseanmälan. När sista anmälningsdag har passerats skickar vi ut en bokningskalender.  I bokningskalendern kommer du kunna välja den tid som passar dig bäst för installation. Obs! Datum för sista anmälningsdag framgår i det erbjudande som du fått antingen via post eller sociala media.